Składniki :
2 żółte cukinie
1 kg pieczarek
2 kg mięsa rosołowego
1 papryka
6 dużych cebul
1 gałązka mięty
Zioła prowansalskie
przyprawa do kurczaka
sól
pieprz
imbir
1 goździk.
2 ząbki czosnku
Wykonanie :
Cukinie przekroić wzdłuż,wyjąć miąższ i położyć na brytfance.
Mięso zmielić razem z cebulą połową papryki,pieczarkami wcześniej zostawiając 2 na wierzch,goździkiem i czosnkiem
Do zmielonego mięsa dodać jajko i przyprawy : sól,pieprz,zioła p,szczyptę imbiru,przyprawę do kurczaka i wymieszać,aby składniki zaprzyjaźniły się ze sobą.
Cukinie nadziać mięsem i na wierzch dać posiekaną miętę,troszkę pieczarek oraz paprykę.
Do piekarnika na 200 stopni,a później zmniejszyć do 180. Piec przez 30 min na termoobiegu.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz