Składniki :
1 podwójna pierś kurczaka
2 paczki mrożonych warzyw po chińsku
2 woreczki ryżu
2 Fix do chińskiego dania
sól
pieprz
0,5 papryczki chili
bazylia
sok z cytryny
Wykonanie :
Pierś oporządzić i pokroić w paseczki o grubości około 1 cm. Wrzucić paseczki na patelnie,przyprawić : solą pieprzem i bazylią i czekaż aż się zrumienią.
Warzywa wrzucić do piersi na patelnie.
Gdy już wszystkie warzywa zmiękną dodajemy papryczkę chili pokrojoną w plasterki,kropimy sokiem z cytryny i solimy.
Zostawiamy by się składniki zawiązały ze sobą.
Gotujemy ryż
Rozrabiamy dwie paczuszki fixu do chińskiego dania z 600 ml wody i wlewamy do warzyw.
Mieszamy dokładnie,ale tak by nie pognieść warzyw.
Gdy ryż się ugotuje warzywa mieszamy z ryżem i gotowe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz