poniedziałek, 28 grudnia 2015

Rozkosz podniebienia - chińskie danie

    


Składniki : 


1 podwójna pierś kurczaka
2 paczki mrożonych warzyw po chińsku
2 woreczki ryżu
2 Fix do chińskiego dania
sól
pieprz
0,5 papryczki chili
bazylia
sok z cytryny


Wykonanie :

Pierś oporządzić i pokroić w paseczki o grubości około 1 cm. Wrzucić paseczki na patelnie,przyprawić : solą pieprzem i bazylią i czekaż aż się zrumienią. 
Warzywa wrzucić do piersi na patelnie. 
Gdy już wszystkie warzywa zmiękną dodajemy  papryczkę chili pokrojoną w plasterki,kropimy sokiem z cytryny i solimy. 
Zostawiamy by się składniki zawiązały ze sobą.
Gotujemy ryż
Rozrabiamy dwie paczuszki fixu do chińskiego dania z 600 ml wody i wlewamy do warzyw.
Mieszamy dokładnie,ale tak by nie pognieść warzyw.
Gdy ryż się ugotuje warzywa mieszamy z ryżem i gotowe

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz