poniedziałek, 28 grudnia 2015

Schab ze śliwką



Składniki:


1,5 kg Schabu
1,5 paczki suszonych śliwek
kostka rosołowa
olej
sól
czosnek w proszku
bazylia
imbir
przyprawa do kurczaka
sok z cytryny
goździki


Wykonanie :

Schab przebić na wylot ostrym nożem.
Nadziać suszonymi śliwkami 
Kostkę rosołową rozdrobnić w odrobinie oleju. Nasmarować cały schab z każdej strony.
Następnie delikatnie przyprawić : solą,bazylią,imbirem,przyprawą do kurczaka,rozgniecionymi goździkami i skropić delikatnie sokiem z cytryny
Wszystkie przyprawy wmasować w mięso  i pozostawić 30 min,aby przyprawy się wchłonęły.
Piec w piekarniku 2 godziny na termoobiegu  na 180 stopni. 
Po upieczeniu poczekać aż ostygnie i pokroić w cienkie plasterki.
SMACZNEGO :) 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz