piątek, 24 lipca 2015

Czekoladowy fiołek


Składniki:

Tabliczka czekolady
 Drożdże
Cukier puder

Wykonanie:
  1. Ciasto drożdżowe wykonać z całej kostki drożdży.Następnie poczekać aż wyrośnie.
  2. Gdy wyrośnie należy rozwałkować ciasto na około 4 mm. Później należy uformować cztery 20/30 cm kółka.
  3.  Do garnuszka wlać odrobinkę mleka i tabliczkę czekolady do roztopienia.Gdy już się roztopi należy posmarować pierwszą  warstwę czekoladą,później  przykryć drugą warstwą i ją też posmarować czekoladą,następnie przykryć trzecią warstwą i ją też posmarować czekoladą.Ostatecznie przykryć czwartą warstwą.
  4. Kolejnym krokiem będzie wycięcie pasków na około tak by się nie odrywały i ich liczba była parzysta. Później wziąć po dwa paski i skręcić je ze sobą.I tak każdą parę. Gdy już to zrobicie to połączcie po dwie pary żeby wyszły wam ''płatki''
  5. Włożyć do piekarnika na 180 stopni z termoobiegiem na około 30 min.
  6. Po upieczeniu i wystygnięciu posypać cukrem pudrem : )
    GOTOWE 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz