- Ciasto drożdżowe wykonać z całej kostki drożdży.Następnie poczekać aż wyrośnie.
- Gdy wyrośnie należy rozwałkować ciasto na około 4 mm. Później należy uformować cztery 20/30 cm kółka.
- Do garnuszka wlać odrobinkę mleka i tabliczkę czekolady do roztopienia.Gdy już się roztopi należy posmarować pierwszą warstwę czekoladą,później przykryć drugą warstwą i ją też posmarować czekoladą,następnie przykryć trzecią warstwą i ją też posmarować czekoladą.Ostatecznie przykryć czwartą warstwą.
- Kolejnym krokiem będzie wycięcie pasków na około tak by się nie odrywały i ich liczba była parzysta. Później wziąć po dwa paski i skręcić je ze sobą.I tak każdą parę. Gdy już to zrobicie to połączcie po dwie pary żeby wyszły wam ''płatki''
- Włożyć do piekarnika na 180 stopni z termoobiegiem na około 30 min.
- Po upieczeniu i wystygnięciu posypać cukrem pudrem : )GOTOWE
piątek, 24 lipca 2015
Czekoladowy fiołek
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz