Składniki :
Ciasto:
125 g Margaryny
1/3 szklanki wody
1 łyżeczka soli
1 łyżka oleju
mąka do podsypania
Fix:
4 jajka
1 szklanka śmietany
Farsz:
1 kiełbasa
0.5 kg pieczarek
1 papryka
1 brokuła
sól
pieprz
zioła prowansalskie
papryka
przyprawa do kurczaka.
Wykonanie:
Smarujemy foremkę na tarte margaryna i wkładamy rozwałkowane ciasto,następnie nakłuwamy widelcem, na dno kładziemy łyżeczki by ciasto nie urosło i wkładamy do piekarnika na 15 min na 180 stopni.
Wszystkie składniki na farsz kroimy w plasterki i smażymy na patelni dodając wszystkie przyprawy.
Po upieczeniu odlewamy tłuszcz i dajemy do wystygnięcia.
Wyciągamy ciasto z piekarnika,wyciągamy łyżeczki i wkładamy do foremki farsz.
Teraz mieszamy jajka ze śmietaną dodajemy sól,pieprz i bazylie i wlewamy do foremki tak,aby zakryło farsz.
Wkładamy na 20 min do piekarnika na 180 stopni na termoobiegu :)
Ta tarta świetnie wygląda :)
OdpowiedzUsuń