piątek, 24 lipca 2015

Nadziewane bułeczki


Składniki:
Kajzerki ( ilość zależne od chęci )
1 kg pieczarek
Świeża bazylia
Sól
Pieprz
Papryka ostra
Zioła prowansalskie

Wykonanie:
  1. Rozpoczniemy od krojenia pieczarek,ważne ty,aby pokroić je drobno biorąc pod uwagę ich kurczenie się. Na odrobinie margaryny smażymy je dodając sól,pieprz, ostrą paprykę i zioła prowansalskie i mieszamy co jakiś czas .
  2. Gdy pieczareczki się smażą bierzemy w łapki bułeczki,odkrawamy delikatnie czubeczek.. i żłopiemy,wyciągamy miąższ i kładziemy  obok na talerzyku.
  3. Nasze pieczarki wyciągamy i mieszamy je z miąższem z bułek dokładnie.
  4. Nadziewamy nasze bułeczki farszem i na szczyt kładziemy listek bazylii

    SMACZNEGO :)

2 komentarze: