Składniki:
Kajzerki ( ilość zależne od chęci )
1 kg pieczarek
Świeża bazylia
Sól
Pieprz
Papryka ostra
Zioła prowansalskie
Wykonanie:
- Rozpoczniemy od krojenia pieczarek,ważne ty,aby pokroić je drobno biorąc pod uwagę ich kurczenie się. Na odrobinie margaryny smażymy je dodając sól,pieprz, ostrą paprykę i zioła prowansalskie i mieszamy co jakiś czas .
- Gdy pieczareczki się smażą bierzemy w łapki bułeczki,odkrawamy delikatnie czubeczek.. i żłopiemy,wyciągamy miąższ i kładziemy obok na talerzyku.
- Nasze pieczarki wyciągamy i mieszamy je z miąższem z bułek dokładnie.
- Nadziewamy nasze bułeczki farszem i na szczyt kładziemy listek bazyliiSMACZNEGO :)
fajne :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
OdpowiedzUsuń