Składniki:
3 Jajka
1 Łyżeczka miodu
100 g cukru
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
120 g mąki pszennej
110 g masła stopionego
Szczypta soli.
Wykonanie:
Mąkę przesiać z proszkiem do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać. Dodać masło i sól, dokładnie wymieszać. Przykryć folią i wstawić do lodówki na godzinę.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 240 stopni C.
Ciastem napełniać foremki do 3/4 ich wysokości.
Piec przez minutę, a następnie zmniejszyć temperaturę do 200 stopni C i piec przez 4 minuty. Ponownie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze przez 5 minut
Magdalenki po upieczeniu powinny mieć chrupką skorupkę a w środku mięciutkie.
SMACZNEGO :)
Cudne :)
OdpowiedzUsuńMarzy mi się taka foremka... :)
Foremka nie jest droga,kosztuje koło 20 zł :)
UsuńDaj znać jak zrobisz Magdalenki :)